Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Politikaları

Liderlik, Yönetim ve Kalite

• Kurumsal ilke ve esasların işletilmesi esastır.
  • Kalite gelişiminde ulusal ve uluslararası kalite ve standartlar izlenir.
  • Kalite gelişiminde iç ve dış paydaş katılımı, süreklilik ve şeffaflık esastır.

Eğitim ve Öğretim Politikası

• Türk kültürünün dil ve edebiyat alanındaki temel eserlerini ve çağdaş bilimsel araştırma yöntemlerini tanıtan bir eğitim-öğretim programı uygulamak esastır.
  • Öğrencilerin beklentileri ile Türk Dili ve edebiyatı alanının ihtiyaçlarını gözetmek ve bu ihtiyaçlara bağlı olarak programda güncellemeler yapılır.
  • Ulusal ve uluslararası standartları gözeterek farklı disiplinlerle işbirliği içinde yapılacak çalışmalar teşvik edilir.
  • Alanın ihtiyaçlarını tanıyan ve çözüm üretebilen, donanımlı, girişimci, kültürel değerlerine saygılı mezunların yetiştirilmesi hedeflenir.

Araştırma ve Geliştirme Politikası

• Öğrencileri Üniversitenin vizyon ve misyonunu destekleyecek ortak çalışmalara yönlendirmek esastır.
  • Araştırmaların bilim ve yayın etiği çerçevesinde yapılması esastır.
  • Öğrencilerin araştırmacı kimliklerini geliştirecek ulusal ve uluslararası faaliyetler teşvik edilir.
  • Araştırmaların nitelikli yayınlara dönüştürülmesi amaçlanır.

Toplumsal Katkı Politikası

• Toplumun ihtiyaçlarının belirlenmesinde akademik bakış açısı esastır.
  • Öğrenciler topluma hizmet kapsamındaki faaliyetler konusunda teşvik edilir.
  • Topluma hizmet politikamızın dış paydaşların katkısıyla geliştirilmesi amaçlanır.

Uluslararasılaştırma Politikası

• Akademik kadronun oluşumunda farklı bölgesel deneyimleri olan öğretim üyeleriyle çalışmaya özen gösterilir.
  • Öğrenciler ve öğretim üyeleri Erasmus çerçevesinde akademik hareketliliğe teşvik edilir.
  • Yurtdışında Türk Dili ve Edebiyatı alanında çalışan akademisyenlerle iş birliğini geliştirmeye önem verilir.
  • Öğretim üyeleri uluslararası yayın yapmaya teşvik edilir.